دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 519
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 558
بازدید ماه : 561
بازدید کل : 250656
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

آیا غرب برای مذاکره با ایران جدی است؟
 
استفان والت در تحلیل موضع آمریکا
آیا غرب برای مذاکره با ایران جدی است؟

 

حدس و گمان های زیادی در این مورد وجود دارد اما از نگاه من رویکرد کنونی راهی مناسب برای تخریب مذاکرات، پیش از آغاز آن است.

 

 

   دیپلماسی ایرانی: در آستانه مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5، استفان والت، مقاله ای را به رشته تحریر درآورده و در آن این پرسش را مطرح کرده که آیا غرب در گفت و گو با ایران جدی است یا خیر.


آنچه در زیر می خوانید متن مقاله والت  در نشریه فارین پالیسی  است:

من هنوز متوجه نشده ام که دولت اوباما در مورد ایران چگونه فکر می کند. و نمی توانم بگویم که دولت آمریکا نسبت به من در مورد ایران گیج تر است. اجازه بدهید توضیح بدهم.

نخستین قطعه پازل ستونی در روزنامه واشینگتن پست است که دیوید اگناتیوس هفته گذشته آن را نوشته بود. در این مقاله گزارش داده شده که رئیس جمهور آمریکا به رهبر ایران پیغام داده است که کشورش با برنامه های هسته ای صلح آمیز ایران موافقت می کند البته در صورتی که جمهوری اسلامی به دنبال تولید سلاح هسته ای نباشد. این مقاله به طور روشن بر مبنای اظهارات منابع داخلی در دولت تنظیم شده بود و هدف از آن ارسال این پیام بود که دیپلماسی کارآمد بوده و لزومی برای استفاده از گزینه نظامی وجود ندارد. در موضعی مشابه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت و گوی سوم آوریل خود با شبکه خبری ای بی سی اعلام کرد که اوباما در ملاقات با مقامات اسرائیلی تاکید کرده که اقدام نظامی یکجانبه آنها علیه ایران به نفع هیچ کس نیست و به نفع همه است که در حال حاضر روند دیپلماتیک دنبال شود .

این اخبار خوبی به نظر می رسد اما روز یکشنبه، روزنامه نیویورک تایمز، موضع غرب برای مذاکره هسته ای با ایران را روشن کرد. این گزارش نیز مانند مقاله ایگناتیوس بر مبنای درز اخبار از سوی منابع ناشناس تنظیم شده بود. در این گزارش آمده بود که آمریکا و متحدان اروپایی اش از ایران می خواهند به سرعت تاسیسات فوردو را تعطیل کرده و آن را برچیند. البته در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده بود که اولویت نخست با متوقف کردن برنامه های غنی سازی 20 درصدی در ایران است چرا که این برنامه ها می تواند روند دستیابی ایران به سلاح هسته ای را تسهیل کند. از سوی دیگر تامی ویتور، سخنگوی شورای امنیت سازمان ملل نیز در همین مقاله اعلام کرده بود که موضع غرب شفاف است و ایران باید طبق تعهدات بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت، تمامی برنامه های غنی سازی خود را متوقف کند.

اما این همان نقطه ای است که من در مورد آن گیج شده ام. می توانم متوجه شوم که چرا گروه 1+5 می خواهد ایران با این درخواست ها موافقت کند، همانگونه که من امیدوارم بیل گیتس برای من چک های میلیارد دلاری بنویسد. اما انتظار ندارم که هیچ یک از طرف ها این اقدام را انجام دهند، چرا که آمریکا و متحدان اروپایی اش هنوز به این نتیجه نرسیده اند که این درخواست ها می تواند رویکرد مناسبی برای آغاز مذاکرات باشد. در واقع، موضع آنها از دیدگاه من موضعی برای آغاز نکردن مذاکره است و به نظر می رسد بیش از کمک به پیشرفت مذاکرات، در راه آن مانع تراشی کند.

به یاد داشته باشید که ایران میلیون ها دلار در حفاظت از تاسیسات هسته ای زیرزمینی خود هزینه کرده است تا آنها را از تهدید حمله های نظامی پیشگیرانه در امان قرار دهد. اینکه در حال حاضر جمهوری اسلامی با تعطیل کردن این سایت موافقت کند، وجهه ایران را به شدت تضعیف می کند و به نظر نمی رسد ایرانیان ملی گرا با آن موافقت کنند. علاوه بر این در صورتی که هدف ایران در اختیار داشتن سلاح هسته ای نباشد و تنها بخواهد به تکنولوژی تولید سلاح دست یابد، آنگاه به نظر نمی رسد که به درخواست ها در خصوص ذخایر اورانیوم 20 درصد غنی شده رضایت بدهد، مگر اینکه انگیزه و کششی قوی در این زمینه ایجاد شود .

این در حالی است که در مقاله نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی آمده که در مورد واکنش تهران به درخواست ها در جریان نخستین نشست، ایده ای وجود ندارد. البته به عقیده من این واکنش قابل پیش بینی است و ایرانیان این درخواست را رد خواهند کرد.

به همین دلیل است که من گیج شده ام. اگر شما دولت اوباما باشید، آخرین چیزی که می خواهید ، جنگ است. به خصوص پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر و البته به طور کلی. این برای آمریکا به انداز کافی بد است که تحریم ایران بهای هر لیتر بنزین را حدود 25 سنت افزایش داده است. در مورد ایران باید روند دیپلماتیک را دنبال کرد و تلاش های جامعی به عمل آورد تا مصالحه ای قابل پذیرش بین دو طرف حاصل شود. اما چرا باید مذاکرات را با درخواستی آغاز کرد که ایران به احتمال زیاد با آن مخالفت خواهد کرد؟

تنها دستاورد این موضع این است که ایران اطمینان بیشتری پیدا می کند که آمریکا و متحدان اروپایی اش برای مذاکره جدی نیستند و بهانه دیگری به دست تندرو ها می دهند که بر طبل جنگ علیه ایران می کوبند. در صورتی که آمریکا و اروپا موضع خود را در مورد سایت فوردو تعدیل کنند، جمهوریخواهان آمریکایی، اوباما را به دلجویی از ایران متهم کرده و تندرو ها بار دیگر سودای جنگ علیه ایران را سر می دهند.

یه عقیده من این امکان وجود دارد که نگاه نافذ تری در این مرحله وجود داشته باشد. شاید موضع واقعی گروه 1+5 توجیه پذیر تر از موضع کنونی باشد و تمامی اخبار هایی که اخیرا منتشر شده به دست فراموشی سپرده شوند. احتمالا مقامات ایران نیز فشار را احساس کرده و با رویی گشاده تر وارد مذاکرات می شوند. شاید هم این یک توافق ضمنی بین آمریکا و اسرائیل باشد به این معنی که اسرائیل در جهت حمله به ایران حرکت نکند و آمریکا نیز تا جای ممکن موضعی تند علیه ایران اتخاذ کند که در عین حال گزینه ها را نیز برای آینده باز می گذارد. احتمالا درخواست تعطیلی فوردو تنها یک اهرم معامله ای است و در واقع در خصوص غنی سازی 20 درصدی توافق خواهد شد.

حدس و گمان های زیادی در این مورد وجود دارد اما از نگاه من رویکرد کنونی راهی مناسب برای تخریب  مذاکرات، پیش از آغاز آن است.

 




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com